اهمیت واحدهای غذایی برای دیابت نوع ۲
انتخاب نوع نان اهمیت زیادی دارد زیرا در جامعه ما نان قوت
غالب محسوب می شود و نحوه مصرف آن باید مورد توجه قرار گیرد.
نان هایی که حاوی سبوس یا فیبر هستند ارزش غذایی زیادی دارند چون
فیبر موجود در غذا معمولا جذب قند و چربی را آهسته یا حتی متوقف می کند.
مصرف نان های سبوس دار به جای نان های سفید به خصوص در بیماران
مبتلا به دیابت چربی خون بالا ، بیماری های قلبی – عروقی که سابقه خانوادگی
دارند ، سرطان های دستگاه گوارش و افرادی که وزن بالا دارند ، بسیار
توصیه می شود و بهترین نان از نظر سبوس ، نان سنگک است.
فیبر مورد نظر برای هر فرد در یک روز ۳۰ گرم که ۱۵ گرم آن از
نان و ۱۵ گرم دیگر باید از طریق سبزی ، میوه و حبوبات دریافت شود.
مقدار نان مصرفی و دریافت فیبر برای هر نفر ۳۵۰ گرم در
چهار روز است و هر فرد باید در یک روز ۱۳ گرم فیبر دریافت کند.
قسمتی از واحد های مواد غذایی :
هر واحد برنج ۲ قاشق غذا خوری.
سبزی پلو ۵/۲ قاشق – لوبیا پلو با برنج قهوه ای ۳ قاشق – زردآلو ۲ عدد.
پوره سیب زمینی ۵ عدد ، آب سیب زمینی نصف پیمانه ، چیپس
کوچک ۱۰ عدد ، حبوبات مانند لوبیا سفید ، لوبیا چیتی ، لوبیا چشم بلبلی ، لوبیا قرمز.
لوبیا سیاه و لوبیا کشاورزی – نصف پیمانه.
همبرگر ۴/۱ ، چوب شور ۱۰ دانه کوچک ، پفک ۱۰ دانه کوچک.
خرمالو ۱ عدد ، گریپ فوروت نصف عدد ، آلو بخارا ۲ عدد ، طالبی یکی
از برش های روی خودش چای ، قهوه و کاکائو قند ندارند.
هلو ۱ عدد متوسط ، لیمو ترش ۲ عدد ، لیموترش نصف عدد
سیب ۱ عدد متوسط با پوست ، انجیر خشک ۱ عدد.
انجیر تازه ۱ عدد ، گلابی پوست کنده ۱ عدد بزرگ ، کیوی ۱ عدد بزرگ.
هندوانه ۲۵۰ گرم ، انار متوسط ۱ عدد توت فرنگی ۱۰ عدد ، آب میوه نصف
لیوان (پیمانه ) آب سبزی نصف لیوان ( پیمانه ) ، ماست ۱ پیمانه یا ۲۴۰ گرم کم چرب.
ماست چکیده ۵۰ گرم کم چرب ، شیر نصف لیوان ( پرچرب ) ،
۱ لیوان کم چرب شیر پرتقال ۱ عدد متوسط حدود ۱۵۰ گرم نارنگی ۱ عدد.
برگرفته از کتاب سیب سبز اثر محمد علی شوکتی مالفجانی.