اهمیت واحدهای غذایی برای دیابت نوع ۲

اهمیت واحد های غذایی

اهمیت واحدهای غذایی برای دیابت نوع ۲

انتخاب نوع نان اهمیت زیادی دارد زیرا در جامعه ما نان قوت

غالب محسوب می شود و نحوه مصرف آن باید مورد توجه قرار گیرد.

نان هایی که حاوی سبوس یا فیبر هستند ارزش غذایی زیادی دارند چون

فیبر موجود در غذا معمولا جذب قند و چربی را آهسته یا حتی متوقف می کند.

مصرف نان های سبوس دار به جای نان های سفید به خصوص در بیماران

مبتلا به دیابت چربی خون بالا ، بیماری های قلبی – عروقی که سابقه خانوادگی

دارند ، سرطان های دستگاه گوارش و افرادی که وزن بالا دارند ، بسیار

توصیه می شود و بهترین نان از نظر سبوس ، نان سنگک است.

فیبر مورد نظر برای هر فرد در یک روز ۳۰ گرم که ۱۵ گرم آن از

نان و ۱۵ گرم دیگر باید از طریق سبزی ، میوه و حبوبات دریافت شود.

مقدار نان مصرفی و دریافت فیبر برای هر نفر ۳۵۰ گرم در

چهار روز است و هر فرد باید در یک روز ۱۳ گرم فیبر دریافت کند.

قسمتی از واحد های مواد غذایی :

هر واحد برنج ۲ قاشق غذا خوری.

سبزی پلو ۵/۲ قاشق – لوبیا پلو با برنج قهوه ای ۳ قاشق – زردآلو ۲ عدد.

پوره سیب زمینی ۵ عدد ، آب سیب زمینی نصف پیمانه ، چیپس

کوچک ۱۰ عدد ، حبوبات مانند لوبیا سفید ، لوبیا چیتی ، لوبیا چشم بلبلی ، لوبیا قرمز.

لوبیا سیاه و لوبیا کشاورزی – نصف پیمانه.

همبرگر ۴/۱ ، چوب شور ۱۰ دانه کوچک ، پفک ۱۰ دانه کوچک.

خرمالو ۱ عدد ، گریپ فوروت نصف عدد ، آلو بخارا ۲ عدد ، طالبی یکی

از برش های روی خودش چای ، قهوه و کاکائو قند ندارند.

هلو ۱ عدد متوسط ، لیمو ترش ۲ عدد ، لیموترش نصف عدد

سیب ۱ عدد متوسط با پوست ، انجیر خشک ۱ عدد.

انجیر تازه ۱ عدد ، گلابی پوست کنده ۱ عدد بزرگ ، کیوی ۱ عدد بزرگ.

هندوانه ۲۵۰ گرم ، انار متوسط ۱ عدد توت فرنگی ۱۰ عدد ، آب میوه نصف

لیوان (پیمانه ) آب سبزی نصف لیوان ( پیمانه ) ، ماست ۱ پیمانه یا ۲۴۰ گرم کم چرب.

ماست چکیده ۵۰ گرم کم چرب ، شیر نصف لیوان ( پرچرب ) ،

۱ لیوان کم چرب شیر پرتقال ۱ عدد متوسط حدود ۱۵۰ گرم نارنگی ۱ عدد.

برگرفته از کتاب سیب سبز اثر محمد علی شوکتی مالفجانی.

دیدگاهتان را بنویسید