خواص و فواید اقاقیا و آقطی.
خواص گیاهان شفابخش ( اقاقیا ، آقطی ) : اقاقیا درختی است که
ارتفاع آن به ده متر هم می رسد و ساقه های آن پوشیده از خار و
برگ های آن سبز و روشن و گل های آن سفید است.
میوه آن دارای غلافی است و داخل آن میوه هایی به
رنگ قهوه ای و به تعداد چند عدد دیده می شود.
خواص گیاه اقاقیا : گل اقاقیا قابض ، تقویت کننده ، آرام بخش ، صفرا بر و
درمان مناسبی برای سر درد می باشد و برای این منظور می توان گل
اقاقیا را در آب جوشاند و سپس مصرف نمود.
جوشانده برگ تازه این گیاه در آب و نشستن در وان که داخل آب آن از
این محلول ریخته شده باشد درمان مناسبی برای
زخم بواسیر و ترشحات سفید زنانه است.
برای بهبود زخم ها و ترمیم جای آنها می توان از کوبیده شده برگ
تازه اقاقیا به شکل ضماد استفاده کرد.
مصرف اقاقیا ضد خونریزی و مسمویت است و به شکل استعمال
خارجی و ضماد سبب تقویت اعضای بدن و درمان ورم می شود.
معرفی گیاه آقطی : آقطی درختی است که ارتفاع آن به سه متر
هم می رسد و پوست این درخت خاکستری رنگ و چوبی و
برگ های آن به شکل بیضی ، دانه دار و سبز رنگ است.
گل های این درخت سفید مایل به زرد بود و در
فاصله ماه های اردیبهشت تا تیرماه می روید.
خواص گیاه آقطی : دم کرده گیاه آقطی در آب برای
رفع گریپ و سرفه مناسب بوده و همچنین
خاصیت تصفیه کنندگی خون و مسهلی دارد.
جوشانده گل آقطی در آب برای درمان رماتیسم ، نقرس به کار می رود.
کمپرس گل های آقطی در آب برای درمان جوش ، کورک ، ورم و
خارش پوست بسیار مناسب است و کوبیده برگ آقطی به همراه
روغن زیتون می تواند ضمادی مناسب برای بواسیر و
زخم های حاصل از سوختگی می باشد.
مصرف میوه این درخت به میزان پانزده گرم به عنوان ملین و
ادرار آور بکار می رود و پوست آقطی نیز خاصیت مسهلی و مدری دارد.
برگزیده از کتاب خواص میوه ها و گیاهان شفابخش اثر مریم لاهه مطلق.