خواص و فواید اقاقیا و آقطی

فواید اقاقیا

خواص و فواید اقاقیا و آقطی.

خواص گیاهان شفابخش ( اقاقیا ، آقطی ) : اقاقیا درختی است که

ارتفاع آن به ده متر هم می رسد و ساقه های آن پوشیده از خار و

برگ های آن سبز و روشن و گل های آن سفید است.

میوه آن دارای غلافی است و داخل آن میوه هایی به

رنگ قهوه ای و به تعداد چند عدد دیده می شود.

خواص گیاه اقاقیا : گل اقاقیا قابض ، تقویت کننده ، آرام بخش ، صفرا بر و

درمان مناسبی برای سر درد می باشد و برای این منظور می توان گل

اقاقیا را در آب جوشاند و سپس مصرف نمود.

جوشانده برگ تازه این گیاه در آب و نشستن در وان که داخل آب آن از

این محلول ریخته شده باشد درمان مناسبی برای

زخم بواسیر و ترشحات سفید زنانه است.

برای بهبود زخم ها و ترمیم جای آنها می توان از کوبیده شده برگ

تازه اقاقیا به شکل ضماد استفاده کرد.

مصرف اقاقیا ضد خونریزی و مسمویت است و به شکل استعمال

خارجی و ضماد سبب تقویت اعضای بدن و درمان ورم می شود.

معرفی گیاه آقطی : آقطی درختی است که ارتفاع آن به سه متر

هم می رسد و پوست این درخت خاکستری رنگ و چوبی و

برگ های آن به شکل بیضی ، دانه دار و سبز رنگ است.

گل های این درخت سفید مایل به زرد بود و در

فاصله ماه های اردیبهشت تا تیرماه می روید.

خواص گیاه آقطی : دم کرده گیاه آقطی در آب برای

رفع گریپ و سرفه مناسب بوده و همچنین

خاصیت تصفیه کنندگی خون و مسهلی دارد.

جوشانده گل آقطی در آب برای درمان رماتیسم ، نقرس به کار می رود.

کمپرس گل های آقطی در آب برای درمان جوش ، کورک ، ورم و

خارش پوست بسیار مناسب است و کوبیده برگ آقطی به همراه

روغن زیتون می تواند ضمادی مناسب برای بواسیر و

زخم های حاصل از سوختگی می باشد.

مصرف میوه این درخت به میزان پانزده گرم به عنوان ملین و

ادرار آور بکار می رود و پوست آقطی نیز خاصیت مسهلی و مدری دارد.

برگزیده از کتاب خواص میوه ها و گیاهان شفابخش اثر مریم لاهه مطلق.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *