اهمیت واحدهای غذایی برای دیابت نوع 2

اهمیت واحد های غذایی

اهمیت واحدهای غذایی برای دیابت نوع 2

انتخاب نوع نان اهمیت زیادی دارد زیرا در جامعه ما نان قوت

غالب محسوب می شود و نحوه مصرف آن باید مورد توجه قرار گیرد.

نان هایی که حاوی سبوس یا فیبر هستند ارزش غذایی زیادی دارند چون

فیبر موجود در غذا معمولا جذب قند و چربی را آهسته یا حتی متوقف می کند.

مصرف نان های سبوس دار به جای نان های سفید به خصوص در بیماران

مبتلا به دیابت چربی خون بالا ، بیماری های قلبی – عروقی که سابقه خانوادگی

دارند ، سرطان های دستگاه گوارش و افرادی که وزن بالا دارند ، بسیار

توصیه می شود و بهترین نان از نظر سبوس ، نان سنگک است.

فیبر مورد نظر برای هر فرد در یک روز 30 گرم که 15 گرم آن از

نان و 15 گرم دیگر باید از طریق سبزی ، میوه و حبوبات دریافت شود.

مقدار نان مصرفی و دریافت فیبر برای هر نفر 350 گرم در

چهار روز است و هر فرد باید در یک روز 13 گرم فیبر دریافت کند.

قسمتی از واحد های مواد غذایی :

هر واحد برنج 2 قاشق غذا خوری.

سبزی پلو 5/2 قاشق – لوبیا پلو با برنج قهوه ای 3 قاشق – زردآلو 2 عدد.

پوره سیب زمینی 5 عدد ، آب سیب زمینی نصف پیمانه ، چیپس

کوچک 10 عدد ، حبوبات مانند لوبیا سفید ، لوبیا چیتی ، لوبیا چشم بلبلی ، لوبیا قرمز.

لوبیا سیاه و لوبیا کشاورزی – نصف پیمانه.

همبرگر 4/1 ، چوب شور 10 دانه کوچک ، پفک 10 دانه کوچک.

خرمالو 1 عدد ، گریپ فوروت نصف عدد ، آلو بخارا 2 عدد ، طالبی یکی

از برش های روی خودش چای ، قهوه و کاکائو قند ندارند.

هلو 1 عدد متوسط ، لیمو ترش 2 عدد ، لیموترش نصف عدد

سیب 1 عدد متوسط با پوست ، انجیر خشک 1 عدد.

انجیر تازه 1 عدد ، گلابی پوست کنده 1 عدد بزرگ ، کیوی 1 عدد بزرگ.

هندوانه 250 گرم ، انار متوسط 1 عدد توت فرنگی 10 عدد ، آب میوه نصف

لیوان (پیمانه ) آب سبزی نصف لیوان ( پیمانه ) ، ماست 1 پیمانه یا 240 گرم کم چرب.

ماست چکیده 50 گرم کم چرب ، شیر نصف لیوان ( پرچرب ) ،

1 لیوان کم چرب شیر پرتقال 1 عدد متوسط حدود 150 گرم نارنگی 1 عدد.

برگرفته از کتاب سیب سبز اثر محمد علی شوکتی مالفجانی.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *